Hoofdgerecht

Courgettesoep met geitenkaas en brood met gerookte zalm

Hoofdgerecht

Courgettesoep met geitenkaas en brood met gerookte zalm

Courgettes zijn er in overvloed en lenen zich voor diverse gerechten. Vandaag een makkelijke soep met erbij brood met lekkers.

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de pitjes uit de peper en schil de gember. Snijd beide fijn. Halveer de courgettes en snijd ze in stukken. Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, de knoflook, de peper en de gember ca. 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette, aardappels, 1 liter water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat de soep 15 - 20 minuten koken tot alles gaar is.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep met zout en peper op smaak.
  4. Serveer de soep in kommen en garneer met wat kaas. Besmeer brood met kaas en leg er gerookte zalm op.

Tip: vegetariërs vervangen zalm door tomaat, plakjes komkommer of gegrilde groenten.

Courgettesoep met geitenkaas en brood met gerookte zalm

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer