Vis

Venkelstamppotje met gegrilde kabeljauw

Vis

Venkelstamppotje met gegrilde kabeljauw

Ook in de zomer is een stamppotje lekker. De vis mag ook op de barbecue worden bereid.

Bereidingswijze

  1. Schil en was de aardappelen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en de stengels . Bewaar de groene veertjes en snijd de rest in stukjes. Kook aardappelen samen met de venkel in 20 minuten gaar.
  2. Bestrijk de grillpan en de vis met olie. Grill de vis, afhankelijk van de dikte van de filet in 3-4 min. per kant gaar. Giet de aardappels af en stamp het mengsel fijn. Voeg een scheutje melk of wat kookvocht
  3. toe. Breng de stamppot en de vis met zout en peper op smaak. Garneer met venkelgroen en serveer met een partje citroen.

Tip: Koop een dikker stukje vis, bijvoorbeeld een kabeljauwhaasje. Dunne filets worden snel droog.

Venkelstamppotje met gegrilde kabeljauw

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer