In deze zomerse ovenschotel komen veel ingrediënten van de andere recepten van deze week weer terug. Dit is een prima gerecht om restjes groenten te verwerken en schoon schip te maken voor een nieuwe week.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ovenschaal in met ½ eetlepel olijfolie. Wrijf de stukken kabeljauw in met wat zout, peper, komijn en citroensap en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
- Snijd de tomaten in vieren en schep de zaadjes met vocht in een zeefje. Wrijf het tomatenvocht door de zeef in een kommetje. Snijd het vruchtvlees in blokjes, meng ze met de oregano en verdeel ze over de stukken kabeljauw. Verdeel ook de paprika, bosui, aubergine en olijven erover en besprenkel het geheel met olijfolie.
- Schuif de schaal in de oven en laat de vis en groenten in 15-20 minuten gaar worden. Kook intussen in een pan met ruim kokend water met wat zout de knoflookspaghetti in 4-6 minuten beetgaar.
- Schenk de olijfolie uit het blikje ansjovis in een hapjespan. Hak de ansjovis fijn en voeg aan de olie toe. Laat de ansjovis op zacht vuur al roerend smelten. Schenk het tomatenvocht erbij en roer alles tot een saus.
- Giet de spaghetti af en roer direct door de ansjovissaus. Schep de spaghetti op warme borden en leg hierop de kabeljauw met groenten. Lekker met gegrilde courgette en snijbonen.