Category: Hoofdgerecht

Hoofdgerecht - 13 januari 2016

Roti met tahoe en kousenband

Wonen in Den Haag heeft als voordeel dat buitenlandse of exotische ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn. Gelukkig kan dat tegenwoordig vaak ook via internet.

Lees meer
Hoofdgerecht - 13 januari 2016

Courgette met paprika, chorizo en couscous

Mijn slager verkoopt dunne lange bakchorizo worstjes die een pittige smaak geven aan gerechten. U kunt ook merguez of andere worstjes gebruiken.

Lees meer
Hoofdgerecht - 13 januari 2016

Zuurkool ovenschotel

Ovenschotels kunnen goed voorbereid worden. De puree wordt mooi goudbruin van kleur als hij met wat ei bestreken wordt.

Lees meer
Hoofdgerecht - 13 januari 2016

Risotto met bietjes en zalm

Een snel te bereiden gerecht zodat we tijd hebben voor een lange strandwandeling.

Lees meer
Hoofdgerecht - 7 januari 2016

Gestoofde boerenkool

Boerenkool is mijn favoriet in de winter. Het liefst eet ik iedere week wel een keer stamppot boerenkool. Ook pluk ik graag zelf de bladeren van de boerenkool struik. Deze gestoofde boerenkool is lekker als bijgerecht bij vlees of gevogelte. Je kunt de boerenkool ook pureren in de keukenmachine en door penne pasta heen schepen. Heerlijk met extra rode peper, ansjovis en royaal extra vierge olijfolie en Parmezaanse kaas.

Lees meer
Hoofdgerecht - 7 januari 2016

Gegrild Zeeuws spek met zuurkool en puree

Zeeuws spek kun je bij de slager kant en klaar kopen. Snijd het in dikke plakken en bak het krokant in de grillpan. Door dit spek te gebruiken in plaats van gewoon zuurkoolspek krijgt je zuurkoolschotel verrassende twist.

Lees meer
Hoofdgerecht - 7 januari 2016

Erwtensoep met paardenworst

Heerlijk zo’n een kop soep op de zaterdagavond. ’s Morgens naar de naar de markt alle boodschappen ervoor doen. Starten met de voorbereidingen voor de soep. De hele dag ben je er mee bezig om een lekkere grote pan soep te maken. Serveer met roggebrood en katenspek. In Noord-Holland eten we graag paardenworst. Een mooi stuk biologisch en natuurlijk vlees zonder antibiotica!

Lees meer
Hoofdgerecht - 25 december 2015

Hachee met bospeen

Een grote pan hachee smaakt het best wanneer de wind door de bomen waait en het koud en guur is buiten. Perfect voor op pakjesavond. Maak het jezelf makkelijk en serveer de hachee in grote kommen met een stuk stokbrood erbij. Nog handiger: maak de hachee een dag of wat van tevoren, dan sta je op de avond zelf niet lang in de keuken. De hachee smaakt dan nog lekkerder ook.

Lees meer
Hoofdgerecht - 16 december 2015

Saltimbocca met courgettespaghetti

Nog even nagenieten met saltimbocca: malse kalfsschnitzels met verse salieblaadjes en parmaham. Met zelf gedraaide courgette spaghetti blijft dit gerecht lekker licht.

Lees meer
Hoofdgerecht - 9 december 2015

Geroosterde bloemkool met studentenhaver en blauwe kaas

Ooit vertelde ik op een bijeenkomst voor bloemkooltelers over mijn favoriete manier van bloemkool bereiden; roosteren in de oven. Daar hadden ze nog nooit van gehoord en daarom heb ik ze toentertijd uitgedaagd om het ook eens te maken. Degene die het hebben gedaan waren ook heel enthousiast. Helaas was het maar een klein handje vol.

Lees meer
Hoofdgerecht - 3 december 2015

Mie met groentesliertjes en varkensvlees

Ik vind het heerlijk om met stokjes te eten, lekker et de kom onder je mond en een beetje slurpen. Daarom staat er toch zeker elke week wel een oosters gerecht op het menu. Dit is een lekker licht gerecht, zodat je volgende week wat meer kunt eten.

Lees meer