Kabeljauw met pistachenootjes en limoen

Door Annelene van Eijndhoven  

januari 13, 2016

Vorige zomer kookte ik met schoonzus Ria uit het boek: Back to Basics van sterrenkok Jacob Jan Boerma, fotografie Sacha de Boer. Gerechten met weinig ingrediënten en veel effect daar houdt Ria van. Inmiddels is er een nieuw boek van het tweetal: Less is More waarvan de recepten zijn getest door: Jose van Mil.

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

2 takjes kleine trostomaatjes

2 kabeljauwfilets à 150 g

20 g boter

zout, peper

1 limoen

20 g pistachenootjes, grof gehakt

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel tijmblaadjes

2 laurierblaadjes

2 preien, in smalle ringen

2 eetlepels crème fraîche

kerrie

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

2Dompel de takjes tomaat in kokend water tot de velletjes openbarsten. Even schikken in koud water, verwijder dan de velletjes. Smelt de boter. Neem een ingevette ovenschaal en leg hierin de vis en de tomaatjes. Rasp met een fijne rasp limoenschil. Bestrijk de vis met boter. Strooi er zout, peper en limoenrasp over en bedek met pistachenootjes. Druppel olie over de tomaatjes en bestrooi met tijm, zout en peper. Steek er laurierblad tussen.

3Laat de vis in de oven in 8 – 10 minuten gaar worden. (afhankelijk van de dikte van de vis).

4Stoof intussen de prei gaar. Giet af en breng op smaak met zout, kerrie en crème fraîche.

Variatie: Maak een stamppotje met prei. Begin in dit geval met het opzetten van de aardappels voor u aan de vis begint.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.