Een variatie op de bekende boerenkoolstamppot. Gehakt met kruiden erdoor koop ik graag in een Marokkaanse winkel. Lekker en makkelijk.
Bereidingswijze
- Voorbereiding en bereiding: Schil en was de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de prei in smalle ringen. Verwarm 2 cm water met het bouillontablet in een ruime pan of wok. Voeg de boerenkool toe en laat omscheppend slinken. Voeg prei toe en laat in ca. 15 minuten gaar worden. Meng gehakt met ei, paneermeel en zout, peper en kruiden en draai er balletjes van. Verhit olie in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 10 minuten bruin en gaar. Voeg een scheutje water toe voor jus. Verwarm de kikkererwten even mee met de boerenkool. Giet de aardappels af en stamp ze met melk tot puree. Giet overtollig vocht van de boerenkool af en roer door de aardappelpuree. Geef gehaktballetjes erbij. Zet piccalilly of mosterd op tafel.