Hoofdgerecht

Pompoenrisotto met salie en buffelmozzarella

Hoofdgerecht

Pompoenrisotto met salie en buffelmozzarella

Salie is een van mijn favoriete kruiden en een van de weinige kruiden die bijna het hele jaar rond vers geplukt kan worden in de moestuin. De smaak is sterk en zeer uitgesproken en komt eigenlijk alleen maar tot zijn recht als de blaadjes vers gebruikt wordt. Heel lekker bij varkens en kalfsvlees maar ook in deze risotto met pompoen en buffelmozzarella heel smakelijk!

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaden uit de pompoen, schil hem en snijd het vruchtvlees in stukken.
  2. Smelt de boter en bak de 2 salieblaadjes met de knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg de risotto toe en bak totdat de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en laat hem verdampen.
  3. Schep de pompoen erdoor en bak al omscheppend 5 minuten mee. Schenk 1/3 van de bouillon erbij en breng alles al roerende aan de kook. Voeg als de bouillon geheel is opgenomen weer 1/3 deel van de bouillon toe en ga door totdat alle bouillon is opgebruikt. Kook de risotto in ca. 17 minuten beetgaar. Schep regelmatig voorzichtig om.
  4. Verhit intussen de olie in een kleine koekenpan en bak de rest van de salieblaadjes totdat ze krokant zijn en wat glazig eruit zien. Ze moeten niet bruin worden.
  5. Zet, als de risotto klaar is het vuur uit, verdeel de mozzarella erover en laat de risotto met de deksel op de pan een paar minuten staan. Schep de risotto op de borden en geef de Parmezaanse kaas er apart bij. Serveer er een frisse salade van rucola en kerstomaatjes bij.

Pompoenrisotto met salie en buffelmozzarella

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer