Hoofdgerecht

Risotto met bietjes en zalm

Hoofdgerecht

Risotto met bietjes en zalm

Een snel te bereiden gerecht zodat we tijd hebben voor een lange strandwandeling.

Bereidingswijze

  1. Pureer de helft van de bieten. Pel en snipper het sjalotje. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de sjalotsnippers 2 minuten op laag vuur. Roer de rijst erdoor. Voeg bouillon en bietenpuree toe en breng aan de kook. Laat de risotto in ca. 20 minuten gaar worden.
  2. Snijd intussen de rest van de bietjes in plakjes of blokjes en verwarm ze in een kleine pan of de magnetron.
  3. Bestrooi de vis met zout en peper. Verhit de rest van de olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de zalmfilets in ca. 3 minuten per kant lichtbruin en gaar.
  4. Breng de risotto met zout en peper op smaak. Serveer de zalm met een partje citroen.

Tip: vegetariërs kunnen er een portobello of andere paddenstoelen bij serveren.

Risotto met bietjes en zalm

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer