Hoofdgerecht

Stoofpotje van buffel

Hoofdgerecht

Stoofpotje van buffel

Een recept met waterbuffelvlees. Ik heb hacheevlees gekozen om dit stoofpotje van te maken omdat ik iets vetter vlees lekkerder vind. Het vet geeft smaak aan het stoofgerecht en het vlees blijft sappiger en droogt veel minder snel uit. Dit buffelvlees was in 2 uur stoven boterzacht, de structuur is anders, echt draadjesvlees en het smaakt iets zoeter dan rundvlees.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 145 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een passende braadpan en bak het vlees rondom bruin aan. Voeg de ui, de knoflook en de tomatenpuree toe en bak op een halfhoog vuur 3 minuten mee. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak en schep goed om.
  2. Blus af met de wijn en kook het op een hoog vuur iets in. Schenk de fond erbij en voeg de kruidnagels, de laurier en de rozemarijn toe. Breng alles aan de kook en zet de pan met de deksel erop een flamverdeler. Stoof het vlees 90 minuten op een laag vuur.
  3. Controleer na een uur of er nog voldoende vocht in de pan zit voeg anders een beetje heet water toe. Voeg na 90 minuten de ontbijtkoek, de paprika en de champignons toe en stoof het vlees in nog ca. 30 minuten gaar. Verwijder de kruidnagels en schep de buffelstoof in kleine eenpersoons pannetjes. Lekker met hutspot.

Variatietip
Dit stoofgerecht kun je natuurlijk ook met rundvlees maken. Ga je voor runderhacheevlees reken dan op een stooftijd van ca. 120 minuten. Neem je runderriblappen dan moet het gerecht in het totaal 150-180 minuten stoven.

Stoofpotje van buffel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer