Hoofdgerecht

Paarse wortel met bleekselderij en curry

Hoofdgerecht

Paarse wortel met bleekselderij en curry

Ik heb paarse wortels in mijn moestuin. Dit jaar een soort met een prachtige oranje kern. Omdat paarse wortels heel veel kleur afgeven tijdens de bereiding kook of bak ik ze nooit samen met andere groenten. Het is iets meer werk om de wortels apart te bereiden maar het resultaat is een plaatje op de eettafel!

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Oventijd: 10 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in klein laagje water met zout in ca. 20 minuten gaar. Verwarm de helft van de olie en bak de plakjes wortel 3 minuten op een halfhoog vuur. Schenk er de bouillon bij en stoof de wortelplakken op een heel laag vuur in ca. 7 minuten beetgaar.
  2. Verwarm de oven voor tot 250 °C. Verhit intussen de olie en fruit de ui op een halfhoog vuur in ca. 5 minuten glazig. Voeg de bleekselderij toe en bak de boogjes in ca. 6 minuten beetgaar.
  3. Giet de aardappels af en laat ze uitdampen. Schep de currypasta erdoor en breek de aardappels met een vork in stukjes. Doe de aardappels over in een ovenschaal, schep de groenten er een beetje door en breng op smaak met versgemalen peper. Zet de schaal 10 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met het bleekselderijgroen.
  4. Lekker bij gestoofde vis, een karbonade of schep voor een vegetarische versie blokjes kaas naar keuze of ongezouten noten door het gerecht.

Tip
Maak er een bietensalade bij van 250 g in plakjes gesneden rode biet, 2 gesnipperde sjalotten en een dressing van 2 el groene olijfolie, 2 tl limoensap, 1 tl honing en peper en zout naar smaak. Garneer de salade ook met wat selderijgroen.

Paarse wortel met bleekselderij en curry

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer