Paella op het kampvuur

Paella op het kampvuur

Om een paella te maken op een kampvuur moeten de kooltjes goed heet zijn. Ook is het handig om de pan op twee verschillende hoogten te kunnen zetten. Als het te hard gaat hoger, niet heet genoeg en om te bakken in het begin lager. Kan met stenen of ouderwetse kookringen die speciaal gemaakt werden om boven open vuur te koken. Wel handig om van te voren even uit te proberen hoe dat omzetten kan werken. Houd ook dikke ovenwanten bij de hand om de pan vast te pakken. De pan moet altijd goed horizontaal blijven! In deze tijd van het jaar kan het moeilijk zijn om aan mosselen te komen. De visman kan de Franse bestellen, maar je kunt ze ook weglaten.

Hoofdgerecht voor 6-8 personen
Voorbereidingstijd ca. 30 minuten, bereidingstijd ca. 1 uur

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika's in reepjes.
  2. Was de mosselen. Verwijder wijd openstaande mosselen en mosselen met kapotte schelpen.
  3. Meng de saffraandraadjes met 4 el lauw water.
  4. Zet de paellapan op een loeiheet kampvuur met rode kooltjes. Zorg ervoor dat de pan horizontaal staat. Verhit een scheut olie en bak de kip bruin. Geregeld keren. Voeg de ui en paprika toe, bestrooi met een beetje zout en bak een paar minuten. Geregeld omscheppen. Voeg paprikapoeder toe, rasp de citroenschil erboven. Roer saffraan met vocht, de droge rijst en een paar druppels Tabasco erdoor. Verdeel goed over de pan. Schenk 3/4 van de bouillon erbij. Strooi er wat peper en als je de bouillon zelf hebt gemaakt en niet gezouten ook wat zout. Laat de rijst in 20-30 minuten gaar worden. Niet roeren of omscheppen! Voeg als de rijst nog niet gaar is maar wel droog wordt meer bouillon toe. Leg als de rijst bijna gaar is de doperwten, mosselen, gamba's en inktvis op de rijst en druk ze er een beetje in. Laat in ca. 5 minuten verder garen.
  5. Snijd de citroen in partjes en geef ze erbij. ®José van Mil

Tip: Een ¼l van de bouillon kun je vervangen door witte wijn. Voeg die eerst toe, even laten bruisen en dan pas de bouillon erbij schenken.

Paella op het kampvuur

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer