Category: Bijgerecht

Bijgerecht - 20 juni 2016

Kangkung met oestersaus

Met enkele kookvriendinnen gingen we Japans koken en kochten daarvoor de ingrediënten in een Aziatische winkel. We dachten Japanse look gekocht te hebben maar het was Kangkung. Gelukkig kun je tegenwoordig alles snel opzoeken met afbeelding en al. Het bleek waterspinazie te zijn of waterwinde, een plant met lange dunne stengels en bladeren die groeit in een vochtige omgeving. Een Chinese variatie heet Ong choy. Even kijken wat ik zoal in huis heb en koken maar.

Lees meer
Bijgerecht - 2 juni 2016

Artisjok met dipsausje

Van de artisjokplant, een distelsoort, wordt niet de stengel gegeten, maar de bloemknop. In ons gezin hebben we een artisjoktest voor vriendjes en vriendinnen. Hoe reageren die? Je kunt de artisjokken met een of meer dipsauzen serveren.

Lees meer