Geroosterde aubergines

Geroosterde aubergines

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengte in vieren, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten liggen.
  2. Halveer de granaatappel en schep de roze pitjes eruit. Pers de tenen knoflook boven een kommetje uit en meng de kurkuma, komijn, paprikapoeder en versgemalen peper met 3 eetlepels olijfolie erdoor.
  3. Verwarm de oven op 225 ˚C. Dep de aubergines droog, bestrijk ze met het oliemengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de aubergines in de oven in 15-20 minuten bruin en gaar. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Verdeel de rucola over borden en leg op elk bord drie stukken aubergine. Strooi de feta, amandelen, pompoenpitten, oregano en granaatappelpitjes erover en druppel er nog een beetje olijfolie over.

Dit recept komt uit het boek LEKKER LANG JONG een voedselzandloperboek (www.lekkerlangjong.nl). De foto is gemaakt door Arjan Smalen. 

Geroosterde aubergines

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer