Tomatensalade met granaatappelpitten en munt

Tomatensalade met granaatappelpitten en munt

Met weinig ingrediënten iets lekkers maken. Dat is de kunst. Koop diverse tomaten in verschillende kleuren en maten. Ook deze salade was een topper op het straatfeest, naast een klassieke salade in de Italiaanse kleuren van tomaat, plakjes mozzarella en munt.

Bereidingswijze

  1. Was de tomaten en snijd ze naar eigen idee in partjes, plakjes of halveer kleine tomaatjes. Snijd de granaatappel doormidden, verwijder met een vork de granaatappelpitten, vang het vocht op. Roer granaatappelsap, citroensap, honing en 2 el olie door elkaar en schep dit door de tomaten. Breng met zout en peper op smaak.
  2. Verdeel over een leuke schaal en garneer met munt. Druppel wat olijfolie over de salade.
  3. Lekker met gebakken aardappeltjes en gebakken haloumi (kaas) of kleine gehaktballetjes.

Tip: vervang honing door granaatappelmelasse/saus te koop in Turkse winkels.

Tomatensalade met granaatappelpitten en munt

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer