Bijgerecht

Spinaziequiche met pijnboompitten

Bijgerecht

Spinaziequiche met pijnboompitten

Voorbereidingstijd: 15 min. = rusten
Bereidingstijd: ca. 40 min. In de oven

Een andere topper op het straatfeest zijn Quiches en plaatpizza’s. Dit jaar waren er 4 verschillende quiches en 2 pizza’s. Vorig jaar wel 6 pizza’s.  Verder valt iedereen voor gehaktballetjes en kipvleugels  en de kinderen stormen op de broodjes knakworst af. Nieuw dit jaar was een Franse tafel met kazen en charcuterie die de Fransen in de straat gezamenlijk hadden ingekocht. Heerlijk.

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, boter en een snuf zout in een kom of keukenmachine tot kruimelig. Voeg zoveel koud water toe tot het een deegbal is. Verpak in folie en leg minstens 15 min. In de koelkast. Vet een quicheschaal of springvorm in.
  2. Laat de spinazie slinken in een bodem kokend water of al roerbakkend. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk vocht eruit.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond en bekleed de vorm met deeg. Klop de eieren los met de room en zout en peper. Bestrijk de deegrand met wat ei. Vul de taart met spinazie, kaas en verdeel het eimengsel erover. Bestrooi met pijnboompitten.
  5. Bak de taart ca. 40 min. Tot ei en room gestold zijn.

Tip: U kunt ook kant en klaar taartdeeg of bladerdeeg gebruiken dan bent u eerder klaar.

Spinaziequiche met pijnboompitten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer