‘Pilav’ van sperziebonen granen, pitten en walnoten

‘Pilav’ van sperziebonen granen, pitten en walnoten

Dit jaar zaten wij in een gunstig microklimaatje. We hebben veel minder regen gehad dan de rest van Nederland en dat doet de boontjes dit jaar bijzonder goed. In de derde week van juli kon ik de eerste al oogsten. En met een beetje geluk kan ik doorplukken tot eind september.

Bereidingswijze

  1. Kook de bulgur met de pitten volgens de aanwijzingen op de verpakking van de bulgur gaar.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Voeg de prei en salie toe en fruit alles nog 2 minuten.
  3. Roer de sperziebonen erdoor, voeg 2 eetlepels water en naar smaak zout en peper toe en stoof de groente afgedekt in ca. 10 minuten gaar.
  4. Schep de granen met de pitten door de sperziebonen.
  5. Verdeel het gerecht over 2 borden, druppel de walnotenolie erover en garneer met de geroosterde walnoten.

‘Pilav’ van sperziebonen granen, pitten en walnoten

  • Voorbereidingstijd: 30min
  • Aantal personen: 2
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer