De geur van huisgemaakte appeltaart doet een huis verkopen. Appeltaart maken is een dankbaar en leuk klusje voor de zaterdagmiddag. Je kunt het deeg ook goed de dag ervoor maken. Appeltaart is dagen lekker, het deeg veranderd van knapperig naar wat zachter. Voor allebei valt iets te zeggen.
Klop van 250 ml koude slagroom, 2 eetlepels fijne kristalsuiker en de rasp van 1 biologische citroensschil een lobbige slagroom serveer deze voor de liefhebbers bij een punt appeltaart.
Bereidingswijze
- Weeg 75 g suiker af, voeg bloem, boter, havermout en het ei tot een samenhangend deeg. Dit kun je ook in de keukenmachine doen. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
- Bekleed een springvorm Ø 24 met bakpapier.
- Bekleed de vorm gelijkmatig met het deeg.
- Maak de appeltaart vulling. Schep de appel, abrikozen, citroensap, jam, kaneel met de resterende 25 gram suiker door elkaar.
- Schep de vulling in de taartvorm.
- Zet de taartvorm in het midden van de oven en bak 25 minuten op 180 graden.
- Draai de temperatuur van de oven lager en bak nog 15 minuten op 175 graden.
- Haal de taart uit de oven en laat op een rooster afkoelen.