Recepten

Hoofdgerecht – 17 juni 2016

Linzen met paprikaworst en geitenkaas

De peperige smaak van groene linzen doet het goed in salades, stoofgerechten en natuurlijk soepen. Maar ook linzen met gebakken uien en champignons als bijgerecht smaken verrukkelijk. Ik verwerk ze regelmatig in diverse gerechten. Dit gerecht van linzen met paprikaworst en verse geitenkaas serveer ik lauwwarm maar je kunt het ook goed koud eten. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht – 29 april 2016

Linzensalade met komkommer en Kaltbach

Twee weken geleden bezocht ik de culiperslunch. Een jaarlijks terugkerend evenement voor de culinair pers. We kunnen er proeven, ruiken, producten bekijken en praten met producenten over allerlei nieuwigheidjes in culiland. Elk jaar weer een inspirerende bijeenkomst! Na afloop krijg je fijne goodybag vol producten en achtergrondinformatie mee. Met onder anderen de linzen, gemengde bonen, olijfolie, peperolie en de Kaltbachkaas maakte ik deze salade. Bereidingstijd: 20 minuten Hoofdgerecht voor 2 personen

Lees meer
Hoofdgerecht – 8 april 2016

Geroosterde bloemkool salade met linzen

Dit is echt een samengestelde maaltijdsalade. Veel mensen die in Frankrijk vakantie vieren nemen wel iets aan Franse lekkernijen mee naar huis. De groene Le Puy linzen zitten vaak in mijn mee-naar-huis-tas. En bij thuiskomst wil je er eigenlijk meteen iets mee maken. Deze salade is wat mij betreft een aanrader. Vooral omdat hij lauwwarm is.

Lees meer
1 april 2016

Zwarte linzen met geroosterde venkel en radijsjes

2 1 biologische sinaasappel 1 venkelknol 0,5 bosje radijs 1 el verse tijmblaadjes 4 el olijfolie 1 teen knoflook, fijngehakt 125 g zwarte linzen, gewassen en uitgelekt 0,5 el fijne (dragon)mosterd 1 bosuitje, in ringetjes 1 el verse dragon of bladpeterselie, fijngehakt Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de sinaasappel en snijd 1

Lees meer
22 februari 2016

Rode linzenpasta met gebakken oesterzwammen

Met de oesterzwammen die ik zelf in een growkit kweekte op koffiedik, maakte ik dit lekkere recept. De rode linzenpasta is puur en alleen gemaakt van rode linzen en een goed alternatief voor gewone pasta. Met als pluspunt dat linzen ook nog eens een goede eiwitleverancier zijn.

Lees meer
17 december 2015

Linzensoep met tomaten en oregano

Het is een enigszins royale portie, maar dat vind ik niet erg. Ik eet namelijk graag een soepje voor de lunch. Van dit soort gerechten maak ik dan vaak ook meer dan we in een maaltijd opeten.

Lees meer
Bijgerecht – 27 mei 2021

Koolrabi met kokosmelk en seroendeng

Koolrabi is de knolvormige verdikte stengel van een koolplant. Niet te verwarren met koolraap, deze groeit onder de grond. Koolrabi groeit boven de grond, is meestal groen, soms paars. In de vroege zomer, rondom juni is de groente het sappigst. Als ze indrogen wordt het vruchtvlees vezelig, dat is niet lekker. Koolrabi kan ook rauw gegeten worden, als salade. Seroendeng is geroosterde kokos met pinda’s. Bijgerecht voor 2 personen Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 10-12 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht – 9 december 2019

Geroosterd varkensnootje met laurierzout

De slager heeft twee nootjes :-). Laten we zeggen in iedere achterbout van het varken zit één nootje. Dit stuk vlees kun je heel makkelijk, zoals je ziet roosteren. Als er geen nootjes besteld worden maakt de slager er hamlappen van. Of hij pekelt de hammetjes en rookt ze eventueel voor de verkoop. Het beetje vet wat er aan zit, zorgt ervoor dat het vlees lekker sappig na het roosteren is. Het is heel feestelijk om dit stuk vlees als gebraad in zijn geheel te serveren. Ook prima voor een doordeweekse dag met . Het gebraden vlees dat over is kun je in dunne tranche op brood serveren of de volgende dag in de jus zachtjes opwarmen.

Lees meer
Hoofdgerecht – 12 december 2018

Groentepastei met tulum kaas

Met deze groentepastei met tulum kaas zet je een heerlijk en goed voor te bereiden vegetarisch hoofdgerecht met veel groenten op tafel. Ik raak altijd geïnspireerd in mijn favoriete Turkse winkel in Steenwijk. Met een tas vol verse groenten, een rol filodeeg en een bak tulum kaas bedacht ik dit recept. Wat mij betreft heb ik mijn vegetarische kerstrecept klaar. Met kerst versier ik hem nog wel met wat sterren die ik uit een extra vel filodeeg knip maar verder wordt ik helemaal blij van deze lekkere pastei en ik hoop mijn gasten straks ook! Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ± 35 minuten + 15 minuten grilltijd en 15 minuten oventijd

Lees meer
20 juli 2017

Gevulde courgettes

Toen ik deze ronde courgettes zag wilde ik ze direct vullen. Dat kan natuurlijk met van alles.  Ik heb het simpel gehouden: met gehakt. Zijn er geen ronde courgettes te koop? Vul dan gehalveerde langwerpige courgettes.

Lees meer
High-tea – 10 maart 2017

Zwarte bonen brownies

Deze prachtige brownies zijn het bewijs dat snoepen ook best gezond kan zijn. De bloem en suiker uit het originele recept heb ik vervangen door zwarte bonen uit blik en dadels, waardoor zo’n lekker stukje brownie opeens minder suiker bevat, min of meer glutenvrij is en een bron van vezels wordt. Je kunt er ook bruine bonen of linzen voor gebruiken. Niemand zal vermoeden dat je er peulvruchten in verwerkt hebt. Echt… je likt je vingers erbij af, zo lekker!

Lees meer
7 oktober 2016

Filocrackers met rucola-yoghurt en gekonfijte tomaatjes

Als ik van een ingrediënt meer moet kopen dan ik nodig heb in een recept ,maak ik er op andere dagen weer wat anders mee. De overgebleven yoghurt van de muffins van deze week heb ik gebruikt in een lekkere crème voor op deze crackers. De salie van de cantharellen en gnocchi heb ik opgemaakt in de hete bliksem. De bleekselderij heb ik zowel bij hete bliksem als de linzen gebruikt. De manier om niet met restjes te blijven zitten! Klein gerecht voor 2 personen Bereidingstijd ca. 15 minuten en ca. 50 minuten in de oven

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer