Hoofdgerecht

Geroosterde bloemkool salade met linzen

Hoofdgerecht

Geroosterde bloemkool salade met linzen

Dit is echt een samengestelde maaltijdsalade. Veel mensen die in Frankrijk vakantie vieren nemen wel iets aan Franse lekkernijen mee naar huis. De groene Le Puy linzen zitten vaak in mijn mee-naar-huis-tas. En bij thuiskomst wil je er eigenlijk meteen iets mee maken. Deze salade is wat mij betreft een aanrader. Vooral omdat hij lauwwarm is.

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
  3. Verhit de oven tot 200 graden. Klop in een kommetje 5 eetlepels olijfolie met de komijn, kaneel, gember, cayennepeper en wat zout en peper tot een dressing.
  4. Leg de roosjes op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat en meng met de dressing. Rooster de roosjes ca. 15 minuten tot ze beetgaar en goudbruin zijn. Schep ze een keer om tijdens het roosteren.
  5. Klop in een grote kom de Tahini met citroensap, diksap, 1 eetlepel olijfolie en 2,5 eetlepel water tot een dressing. Voeg de linzen toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de amandelen, dadels en ui door de linzensalade. Verdeel de veldsla over 4 borden, schep de linzensalade erover en verdeel er tot slot de bloemkool over. Als je de salade op een grote schaal serveert schep je de bloemkool er al luchtig doorheen.

Geroosterde bloemkool salade met linzen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer