Bijgerecht

Koolrabi met kokosmelk en seroendeng

Bijgerecht

Koolrabi met kokosmelk en seroendeng

Koolrabi is de knolvormige verdikte stengel van een koolplant. Niet te verwarren met koolraap, deze groeit onder de grond. Koolrabi groeit boven de grond, is meestal groen, soms paars. In de vroege zomer, rondom juni is de groente het sappigst. Als ze indrogen wordt het vruchtvlees vezelig, dat is niet lekker. Koolrabi kan ook rauw gegeten worden, als salade. Seroendeng is geroosterde kokos met pinda’s.

Bijgerecht voor 2 personen

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 10-12 minuten

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Snijd de stelen en bladeren van de koolrabi af. Haal een dun schijfje van boven- en onderkant weg. Schil de koolrabi met een dunschiller, snijd eventuele vezelige stukjes weg.
  2. Halveer de koolrabi en snijd in dunne plakken (of blokjes of staafjes. Hoe kleiner of dunner, hoe eerder gaar).
  3. Bereiding: Kook de koolrabi in ruim gezouten water in 5 – 8 minuten gaar. Giet af.
  4. Schenk de kokosmelk erbij en laat ca. 3 minuten inkoken. Eventueel kan er 1 theelepel (met water glad geroerde) maizena doorgeroerd worden als de saus te dun is.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met seroendeng.

Lekker met kip of falafel (vega) en met linzen, rijst of aardappels.

Koolrabi met kokosmelk en seroendeng

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer