Linzensoep met tomaten en oregano

Linzensoep met tomaten en oregano

Het is een enigszins royale portie, maar dat vind ik niet erg. Ik eet namelijk graag een soepje voor de lunch. Van dit soort gerechten maak ik dan vaak ook meer dan we in een maaltijd opeten.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook 2 minuten, voeg de prei en oregano toe en fruit 1 minuut mee. Voeg nu het blik tomaten, 150 ml water, de linzen en de kokosmelk toe.
  2. Breng aan de kook en voeg naar smaak bouillonpoeder, sambal en zout toe. Schep de soep in kommen of borden en garneer met de koriander.
  3. Serveer de soep met (naan)brood en gezouten roomboter!

Linzensoep met tomaten en oregano

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer