Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Belugalinzen worden ook wel de kaviaar onder de linzen genoemd. De gitzwarte kleine linzen hebben een verfijnde smaak, behouden tijdens het koken hun mooie kleur en blijven stevig. Ze zijn heerlijk in salades, soepen en allerlei gerechten met granen. De kruidige wat peperige zwarte linzen combineren qua kleur en smaak mooi met de paprika en de rode biet. Bereidingstijd: 35 minuten Voor 2 personen
Lees meerDe peperige smaak van groene linzen doet het goed in salades, stoofgerechten en natuurlijk soepen. Maar ook linzen met gebakken uien en champignons als bijgerecht smaken verrukkelijk. Ik verwerk ze regelmatig in diverse gerechten. Dit gerecht van linzen met paprikaworst en verse geitenkaas serveer ik lauwwarm maar je kunt het ook goed koud eten. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten
Lees meerTwee weken geleden bezocht ik de culiperslunch. Een jaarlijks terugkerend evenement voor de culinair pers. We kunnen er proeven, ruiken, producten bekijken en praten met producenten over allerlei nieuwigheidjes in culiland. Elk jaar weer een inspirerende bijeenkomst! Na afloop krijg je fijne goodybag vol producten en achtergrondinformatie mee. Met onder anderen de linzen, gemengde bonen, olijfolie, peperolie en de Kaltbachkaas maakte ik deze salade. Bereidingstijd: 20 minuten Hoofdgerecht voor 2 personen
Lees meer