Tag: Koolrabi

Bijgerecht - 27 mei 2021

Koolrabi met kokosmelk en seroendeng

Koolrabi is de knolvormige verdikte stengel van een koolplant. Niet te verwarren met koolraap, deze groeit onder de grond. Koolrabi groeit boven de grond, is meestal groen, soms paars. In de vroege zomer, rondom juni is de groente het sappigst. Als ze indrogen wordt het vruchtvlees vezelig, dat is niet lekker. Koolrabi kan ook rauw gegeten worden, als salade. Seroendeng is geroosterde kokos met pinda’s. Bijgerecht voor 2 personen Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 10-12 minuten

Lees meer
Voorgerecht - 16 oktober 2017

Met schil en al geroosterde koolrabi met feta

  Eerst maar even het verschil tussen koolrabi en koolraap. Koolraap is een ronde wortel die onder de grond groeit en koolrabi groeit net boven de grond (vandaar dat hij er ook altijd zo netjes uitziet). De paars-rode variant van de koolrabi verschilt nauwelijks van smaak met de lichtgroene. Koolrabi kan rauw en gekookt gegeten worden, is gezond en heeft geen calorieën maar veel vitamine C. In dit recept word hij zelfs niet geschild. Alleen natuurlijk even gewassen. Als het blad er nog aanzit, koop dan de koolrabi met mooi stevig blad, dat je overigens als het echt mooi en stevig is, ook weer kunt gebruiken voor een salade.  

Lees meer