Hoofdgerecht

Linzensalade met komkommer en Kaltbach

Hoofdgerecht

Linzensalade met komkommer en Kaltbach

Twee weken geleden bezocht ik de culiperslunch. Een jaarlijks terugkerend evenement voor de culinair pers. We kunnen er proeven, ruiken, producten bekijken en praten met producenten over allerlei nieuwigheidjes in culiland. Elk jaar weer een inspirerende bijeenkomst! Na afloop krijg je fijne goodybag vol producten en achtergrondinformatie mee. Met onder anderen de linzen, gemengde bonen, olijfolie, peperolie en de Kaltbachkaas maakte ik deze salade.

Bereidingstijd: 20 minuten
Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan al omscheppend lichtbruin. Schud ze op keukenpapier. Was de komkommer, snijd hem in plakjes van ca. ½ cm en snijd de plakjes in puntjes. Spoel de linzen en de bonen in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  2. Schep de komkommer, de linzen, de bonen, de rode ui en de noten door elkaar. Klop een dressing van de olijfolie, de azijn, eventueel de peperolie en peper en zout naar smaak en schep het let de helft van de kaas door de salade.
  3. Verdeel de salade over kommen of borden en strooi er de rest van de kaas over en garneer met de peterselie of koriander. Lekker met zuurdesem volkorenbrood.

Tip
De grotgerijpte Kaltbach kazen zijn te koop bij kaas- en delicatessewinkels en een aantal grote supermarkten. Als vervangende kaas kun je ook een Emmentaler, Gruyère of belegen boerenkaas nemen.

Linzensalade met komkommer en Kaltbach

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer