Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de sinaasappel en snijd 1 helft in vier kwarten. Rasp de schil van de andere helft en pers deze helft uit. Vul het sap met water aan tot 400 ml.
- Snijd de stelen van de venkelknol en snijd de knol in partjes van 2-3 cm breed. Was de radijsjes, snijd de worteltjes en het loof eraf.
- Verdeel de venkel, radijsjes en stukken sinaasappel in een braadslede. Strooi er wat zout en versgemalen peper over en druppel er 1 eetlepel olijfolie over.
- Schuif de braadslede in het midden van de oven en rooster de venkel, radijsjes en sinaasappel in de oven in 25-30 minuten gaar. Schep af en toe om.
- Verwarm intussen 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Roer de linzen en sinaasappelrasp erdoor en bak al omscheppend 1-2 minuten tot alle linzen glanzen.
- Strooi wat zout en peper over de linzen en schenk het aangelengde sap erbij. Smoor de linzen afgedekt in 15-20 minuten zachtjes beetgaar. Laat eventueel het te veel aan vocht zonder deksel verdampen.
- Roer de mosterd, bosui en dragon en/of peterselie door de linzen en warm ze nog heel even door.
- Schep de linzen in warme diepe borden en schep de geroosterde venkel, radijsjes en sinaasappel erop. Sprenkel het vocht uit de braadslede erover.