Zwarte linzen met geroosterde venkel en radijsjes

Zwarte linzen met geroosterde venkel en radijsjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de sinaasappel en snijd 1 helft in vier kwarten. Rasp de schil van de andere helft en pers deze helft uit. Vul het sap met water aan tot 400 ml.
  2. Snijd de stelen van de venkelknol en snijd de knol in partjes van 2-3 cm breed. Was de radijsjes, snijd de worteltjes en het loof eraf.
  3. Verdeel de venkel, radijsjes en stukken sinaasappel in een braadslede. Strooi er wat zout en versgemalen peper over en druppel er 1 eetlepel olijfolie over.
  4. Schuif de braadslede in het midden van de oven en rooster de venkel, radijsjes en sinaasappel in de oven in 25-30 minuten gaar. Schep af en toe om.
  5. Verwarm intussen 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Roer de linzen en sinaasappelrasp erdoor en bak al omscheppend 1-2 minuten tot alle linzen glanzen.
  6. Strooi wat zout en peper over de linzen en schenk het aangelengde sap erbij. Smoor de linzen afgedekt in 15-20 minuten zachtjes beetgaar. Laat eventueel het te veel aan vocht zonder deksel verdampen.
  7. Roer de mosterd, bosui en dragon en/of peterselie door de linzen en warm ze nog heel even door.
  8. Schep de linzen in warme diepe borden en schep de geroosterde venkel, radijsjes en sinaasappel erop. Sprenkel het vocht uit de braadslede erover.

Zwarte linzen met geroosterde venkel en radijsjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer