Rode linzenpasta met gebakken oesterzwammen

Rode linzenpasta met gebakken oesterzwammen

Met de oesterzwammen die ik zelf in een growkit kweekte op koffiedik, maakte ik dit lekkere recept. De rode linzenpasta is puur en alleen gemaakt van rode linzen en een goed alternatief voor gewone pasta. Met als pluspunt dat linzen ook nog eens een goede eiwitleverancier zijn.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Halveer 3 tomaten en snijd de resterende tomaten in stukjes. Schaaf de helft van de Parmezaanse kaas in flinters en rasp de rest.
  3. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine pan en bak de ui, knoflook, paprika 2 minuten op zacht vuur. Schep de paprikapoeder, tomaten en 1 eetlepel oreganoblaadjes erdoor en laat alles in 10-15 minuten zachtjes gaar sudderen. Pureer de tomaten-paprikasaus met de staafmixer tot een rulle saus. En laat nog even sudderen.
  4. Zet de halve tomaten in een ovenschaaltje. Bestrooi de snijvlakken met geraspte Parmezaanse kaas en de resterende oregano en besprenkel met 1 eetlepels olijfolie. Bak de tomaten in de oven in 8-10 minuten gaar.
  5. Kook de rode linzen pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar.
  6. Bak intussen in een koekenpan met 2-3 olijfolie de oesterzwammen aan beide kanten mooi bruin en beetgaar.
  7. Giet de pasta af en roer de tomatensaus erdoor. Schep de pasta in warme pastaborden en verdeel de oesterzwammen met de flinters Parmezaanse kaas erover. Zet de tomaatjes ernaast.

Rode linzenpasta met gebakken oesterzwammen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer