Lunch

Zomerse tuinsalade met burrata

Lunch

Zomerse tuinsalade met burrata

Tuinsalade met burrata; dit zomerse lunchgerecht is eigenlijk al ontstaan aan het begin van de lockdown, toen opeens alles stil viel. Dat gaf mij rust om mijn eetbare tuinplan eens echt aan te pakken.
Dat begon in al in die eerste coviddagen met groentezaadjes opkweken in mijn zelfgemaakte bakjes van krantenpapier. Eerst binnen en daarna in mijn kweekbak buiten. Zo leuk om die zaadjes te zien ontwikkelen tot miniplantjes, die vervolgens herkenbare vormen aannemen en in de tuin kunnen uitgroeien tot mooie planten.
En nu kan ik al voorzichtig uit mijn eigen tuin eten. Wat slablaadjes plukken uit mijn slatuintje waar verschillende slasoorten gebroederlijk naast elkaar staan. Ook de eerste peultjes kunnen al geplukt worden en de courgettes groeien als kool. Krakend verse groenten die deze verfijnde salade met romige burrata tot een waar feestje maken! Lekker met zelfgebakken zuurdesembrood!
Wat is burrata nou precies? Bekijk hier het filmpje van Betty over Burrata!
Lees hier over pompoenpitolie.

Bereidingswijze

  1. Haal de peultjes af, kook ze in een steelpan met een bodem kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Ze moeten nog echt knapperig zijn. Spoel de peultjes in een klein vergiet onder koud stromend water om het kook proces te stoppen en laat ze goed uitlekken.
  2. Was de slablaadjes, veldsla en rucola in een bak met ruim koud water. Droog de slablaadjes in een slacentrifuge of spreid de slablaadjes uit over een schone theedoek en laat ze uitlekken. Verwijder eventueel harde nerven.
  3. Dompel ook de kruiden even in het water en laat ze ook op een schone thee doek uitlekken.
  4. Was de courgette en citroen en dep ze droog. Schaaf de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in dunne plakken.
  5. Dep de citroen droog en rasp de gele schil er dun af. Pers een halve citroen uit.
  6. Rasp de Parmezaanse kaas op een grove rasp. Laat de burrata in een kleine vergiet uitlekken.
  7. Doe de slablaadjes om met veldsla, rucola en verse kruiden in een kom. Verdeel de peultjes en courgetteplakken erover en strooi de helft van de citroenrasp en Parmezaanse kaas erover.
  8. Sprenkel er 1 eetlepel pompoenpitolie en wat citroensap over en maal er wat peper boven. Meng met je handen of met 2 spatels alles voorzichtig tot een lekkere salade. Verdeel de salade over 2 borden.
  9. Leg in het midden van elk bord een bol burrata. Maak de burrata voorzichtig open en maal er wat zout en peper boven. Strooi nog wat citroenrasp over de burrata en sprenkel er nog een beetje pompoenpittenolie over. Heerlijk met zelfgebakken zuurdesembrood.

Zomerse tuinsalade met burrata

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer