In mijn kookstudio in Zaandam heb ik verschillende tomaten of tomatenproducten geproefd. Omdat ik graag wilde weten waar je de lekkerste soep mee kunt maken. Diverse verse tomaten, uit blik gepelde en blokjes en ook tomatenpuree soorten. En als snel proef je wat zoet is en zuur smaakt. Door de verschillen te proeven weet je hoe je een lekkere soep zonder smaakversterkers kan maken. Het liefst maak je natuurlijk een verse tomatensoep van tomaten in het seizoen. Zomerse zongerijpte tomaten zijn ook heerlijk voor een verse tomatensaus. Probeer het nu thuis; koop verschillende soorten tomaatjes, tros tomaatjes, kerstomaatjes, cocktailtomaten en Tommies. Proef het verschil. Ook op de kleur kun je niet helemaal af gaan. Proef eens een vaal rode biologische tomaat naast een rode trostomaat. Dan pas kom je erachter dat de vale kleur niets zegt over de smaak. Deze tomaat waarover je in eerste instantie je twijfels hebt wint het met gemak van het op groene takje zittende ronde rode trostomaat. Proef de verschillen en voor je het weet staat er een pan heerlijke geurige pure tomatensoep zonder smaakversterkers bij jouw op tafel. Met of zonder zelf gemaakte kippenbouillon. Hak op het laatste moment zachte verse kruiden zoals; basilicum, kervel, koriander, bieslook, peterselie of bladselderij fijn en roer ze door de soep.