Eier öffner, egg opener en eierschalensollbruchstellenverursacher, staat op de verpakking van wat ik een eierguillotine noem. Een Duits apparaatje van edelstaal die perfect het kapje van een ei tikt. Zet een hard of zachtgekookt ei met de puntige kant naar boven in een eierdop. Zet het metalen kapje op het ei. Trek de kogel naar boven en laat die langs de stang op het kapje vallen. Even kijken en eventueel herhalen. In het begin is het even oefenen hoe snel je de kogel moet laten vallen. Een perfect afgesneden eitje is het resultaat. Leuk speeltje op de ontbijttafel?
Natuurlijk kun je het ook voor rauwe eieren gebruiken. Zet het ei in de dop in een kom om de inhoud op te vangen. Was de eierschalen goed en vul ze met een gerechtje. Dat kan simpel een roerei zijn met bieslook. Op mijn kookclub vonden vooral de mannen het geweldig. Lees ook het commentaar op Duitse websites. Kost ca. 18 euro.