Rijst

Sushipizza

Rijst

Sushipizza

Een nieuwe kijk op eten. Op zoek naar de laatste trends voor een presentatie kwam ik de sushipizza tegen. Interessant om te zien hoe authentieke gerechten worden gemixt tot een compleet nieuw gerecht. Klassiekers die we al jaren kennen, worden nu omgetoverd tot nieuwe combinaties zoals bijvoorbeeld; naan taco’s, sushipizza’s en kimchi pasta carbonara. Veel al worden de gerechten vegan gemaakt. Fast food dat jonge mensen aanspreekt: ‘personalised food’. Zet alle kommetjes met de toppings op tafel, zo kan iedereen variëren met de ingredienten en zijn eigen nori pizza maken met sushirijst en toppings.

P.S.: Google gerust op Instagram voor meer inspiratie tussen de 34.8 K berichten.

Bereidingswijze

  1. Was de rijst in een kom met koud water, spoel de rijst ca. 4 keer tot het water helder is. Zet de rijst in een kom met water weg en laat het 25 minuten tot ca. 2 uur wellen. Giet de rijst af en laat het goed uitlekken.
  2. Doe de rijst met een beetje zout in een pan. Voeg 400 ml water toe, roer door en breng met een deksel op de pan aan de kook. Draai de warmtebron laag, haal de deksel niet van de pan! en kook de sushirijst in 15 minuten gaar.
  3. Doe de rijstazijn, suiker en mirin in een steelpan en verwarm op een lage warmtebron zodat de suiker oplost.
  4. Draai na 15 minuten de warmtebron uit. Laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 minuten na stomen. Schep de rijst in een kom, roer het rijstazijnmengsel beetje bij beetje door de rijst. Verwerk de sushirijst lauwwarm.

De toppings die ik gebruikt heb op de pizza zijn: paprika blokjes, Japanse mayonaise, (vegan)viseitjes, avocadoreepjes, dunne plakjes komkommer, pickled ginger, zwart sesamzaad, togarashi peper en bosui.

Sushipizza

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer