Spaanse plaatpizza

Spaanse plaatpizza

Met een plaatpizza kun je alle kanten op: als borrelhapje,
bijgerecht bij de soep of als hoofdgerecht. Het Spaanse tintje
komt van de Spaanse blauwschimmelkaas Cabrales en de
amandelen. In plaats van de gebruikelijk rucola krijgt deze
pizza een extra pittige topping van gemarineerde rode ui.

Bereidingswijze

  1. Bereiden
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper en laat de spinazie in een zeef goed uitlekken.
  4. Druk met een lepel het laatste vocht uit de spinazie.
  5. Rol het deeg op een stuk bakpapier tot een vierkante of rechthoekige lap die op de bakplaat past. Leg het uitgerolde deeg met bakpapier en al op de bakplaat.
  6. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en verdeel de spinazie erover.
  7. Verkruimel de kaas over de spinazie en strooi de amandelen en olijven erover. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Schep intussen in een kommetje de uienringen om met de azijn en laat 10-15 minuten marineren. Laat de uienringen even uitlekken en verdeel ze over de pizza.

Zeef 400 g zelfrijzend bakmeel met 1 theelepel zout boven een kom. Maak kuiltje in het midden en schenk er 200 ml koud water en 3 eetlepels olijfolie in.
Meng van het midden uit met een lepel de bloem door de vloeistof. Kneed vervolgens het deeg een paar minuten met de hand.
Laat onder een schone theedoek 15 minuten rusten. Verwerk het verder zoals in het recept beschreven.

Spaanse plaatpizza

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer