lunchgerecht

Salade met radijs en gebakken citroen

lunchgerecht

Salade met radijs en gebakken citroen

Dit gerecht van sla, kruiden en radijsjes is, met wat knapperig stokbrood, niet alleen een verrassend lunchgerecht, maar ook een mooi begin van de avondmaaltijd. De dressing is aan de ruime kant, maar je kunt hem zeker 2 dagen bewaren. En dat is weer perfect voor de volgende dag over die tomaten die je vast nog wel in huis hebt. Door het blancheren van de citroenschijfjes haal je wat bitterheid weg, niet vergeten dus. O ja, gooi de blaadjes van het bosje radijs niet weg, maar maak er pesto van.

Nelleke van Lindonk

Bereidingswijze

  1. Maak de dressing: meng hiervoor sjalot, azijn, citroensap, kappertjes, mosterd en honing in een kom door elkaar. Laat 15 minuten staan en klop er dan de olie door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  2. Rooster voor de salade de pistachenoten in een droge koekenpan op middel vuur tot ze goudbruin zijn. Schud wel zo af en toe want je wilt ze niet verbranden. Hak ze op een plank in grove stukjes.
  3. Snijd de citroen diagonaal in plakjes. Verwijder de zaadjes. Kook de plakjes 2 minuten in gezouten kokend water. Laat uitlekken en droog ze op keukenpapier. Verhit de 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middel vuur. Werk als het nodig is in gedeeltes. Bak de citroenschijfjes 5 minuten, terwijl je ze af en toe draait, goudbruin. Leg ze op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout. Bewaar er een paar voor garnering en hak de rest van de schijfjes in grove stukjes.
  4. Giet de helft van de dressing in een slabak. Voeg de sla, peterselie, munt, radijsjes en stukjes citroen toe. Meng voorzichtig door elkaar. Garneer met de pistachenoten en citroenschijfjes en geef de rest van de dressing er los bij.

Salade met radijs en gebakken citroen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer