kokosmakroon
kokosmakroon

Kokosmakronen

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist  ,     

april 3, 2017

Zelf kokosmakronen maken is zo gepiept. Altijd handig om een restje eiwit of gemalen kokos te verwerken. En met een kleine ijstang kun je makkelijk en snel mooie gelijkmatige bolletjes krijgen.

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 25 stuks

Ingrediënten

2 eiwitten

100 gram suiker

160 gram gemalen kokos

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en mix 5 minuten (gebruik de deeghaken, want het wordt een zwaar deeg) tot een soepel deeg ontstaat.

2Maak je handen een beetje nat en vorm m et je handen bolletjes ter grote van een grote knikker.

3Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat naast elkaar met een beetje ruimte er tussen. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen en bewaar in een luchtdicht gesloten pot.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.