Brandnetelchips zijn heerlijk bij een zaterdagse snackmaaltijd in het voorjaar. Ik maak ze in deze tijd van het jaar als de brandnetels nog niet zijn doorgeschoten en lekker jong zijn. Plukken doe ik met handschoenen aan of beter nog, ik vraag iemand anders het te doen!
De andere snacks die op tafel komen zijn o.a. makreelsalade met ciabatta (lekker snel recept van Annelène), gegrilde asperges met spicy salsa (zo, simpel en zo lekker, van Yolanda), een romig geitenkaasje met een vleugje daslook met een lekker zelfgebakken soda brood met vijgen en sinaasappel erbij (beiden recepten van Marijke) en de gerookte kwartelboutjes die ik laatst zelf heb gemaakt voor het recept van de week! Deze recepten staan allemaal in ons receptenarchief.
Snack voor 4-6 personen
Bereidingstijd ca. 20 minuten
Bereidingswijze
- Haal dikke takjes van de brandnetelblaadjes.
- Verwarm de olie tot ca. 170 C.
- Frituur de blaadjes ca. 6 tegelijk 1-2 minuten. Schep ze uit de olie op keukenpapier. Bestrooi met zout. ® José van Mil
Tip: ook lekker om in plaats van brandnetel, lavasblaadjes (maggi) te gebruiken.