Hoofdgerecht

Kikkererwtencurry met zoete aardappel en spinazie

Hoofdgerecht

Kikkererwtencurry met zoete aardappel en spinazie

Een etentje in een indiaas restaurant inspireerde tot het maken van dit vegetarische recept.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2-3 minuten mee. Roer er de specerijen door: kurkuma, komijn, kerrie, koriander en chili. Rasp limoenschil op een fijne rasp boven de pan. Even meebakken.
  2. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  3. Schenk de kokosmelk in de pan + 400 ml (1 blik) water + het bouillontablet en wat zout en peper en breng aan de kook.
  4. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en laat ze, met een deksel op de pan, 10 minuten zachtjes koken.
  5. Kook intussen de rijst.
  6. Roer na 10 minuten de kikkererwten en de tomaat door de aardappels en laat nog 10-15 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.
  7. Roer vlak voor het serveren de spinazie door het gerecht en breng op smaak met zout, peper en limoensap.
  8. Bestrooi de curry met fijngesneden koriander, of zet het in een kommetje op tafel.
  9. Serveer met rijst. Lekker met komkommer en desgewenst erwtjes met munt.

Tip:

raita: rasp een geschilde komkommer en druk in een zeef het vocht eruit. Roer er in een kom dikke yoghurt of kwark door en 1 gesnipperd teentje knoflook, 1-2 tl fijngesneden gember en zout en peper

Kikkererwtencurry met zoete aardappel en spinazie

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer