Bijgerecht

Bietenpickle-salade

Bijgerecht

Bietenpickle-salade

Bijgerecht

Bietenpickle-salade

Deze bietenpickle-salade maak ik met verse knoflook. Een ogenschijnlijk eenvoudige salade maar de krachtige smaak maakt hem zo bijzonder. In de zomermaanden zijn er verse knoflookbollen. Deze bollen zijn zachter van smaak. Je gaat er niet van ruiken zoals je dat wel hebt bij de gedroogde knoflook. Gedroogde knoflook zijn de gewone bollen knoflook die je het hele jaar door kunt kopen. Nu ze weer in het het seizoen zijn, wil je lekker met deze spierwitte bollen aan de slag gaan. Bijvoorbeeld in deze bietenpickle-salade.

Bereidingswijze

  1. Rasp de bietjes op de grove blokrasp, nettogewicht 450 gram.
  2. Rasp de ui op de grove blokrasp.
  3. Doe alle ingredienten in een kom en schep door elkaar. Laat de salade minimaal een uur staan zodat de smaak en het zuur echt goed kunnen intrekken. Breng op smaak met zout en peper.

Bietenpickle-salade

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer