Zelf taugé kweken is heel leuk om te doen. Van een paar mungbonen maak je een potje vol met verse taugé. Het is echt een werk je van niets en smaakt zoveel lekkerder. Al is het alleen maar omdat het uit je eigen keuken komt. Spoel de mungbonen met koud water. Giet het vocht op een zeef af. Doe ze in een potje en dek het af met een stukje doek en een elastiekje. Herhaal dit 3 x per dag en doe die circa 5 dagen. Bewaar de pot op een donkere plek (bij mij staan ze bij de borden in la, kom ik het iedere maaltijd tegen). Je ziet vanzelf wanneer de taugé klaar is. En proef gewoon iedere dag, taugé kun je rauw eten. Voor je het weet heb je een potje vol. Genoeg om als bijgerecht te serveren. Even een fijngesnipperde ui aan fruiten, taugé toevoegen en op smaak brengen met zout, beetje gembersiroop en zoete ketjap. De mungbonen koop je bij de natuurwinkel. Maak ook eens heerlijke pad thai noedels met verse taugé, klik hier voor het recept.
Good morning! Maak van ieder ontbijt een feestje
Gooooood Morning! Het is altijd leuk als je een dikke enveloppe in je brievenbus ziet liggen. Een geweldig mooi gemaakt ontbijtboek van Suus en Johann van Food Bandits. In een mum van drie seconden had ik gezien dat dit een boek is waar ik blij van ga worden. Complimenten en dank aan uitgeverij Xander voor toezending
Lees meerStoofvlees de feestdagen topper
Kerst inspiratie, weet jij het al wat je eet? Het is weer tijd om over het menu voor de feestdagen na te denken. Mijn tip van de maand serveer een mooie stoofschotel van heerlijk rundvlees. Ik zal je uitleggen waarom. Draadjesvlees is een allemansvriend eigenlijk voor elke dag van de week het hele jaar door. En daardoor
Lees meerDe lekkerste hamburgers bij jou thuis
3 tips hoe jij iedereen verrast met de lekkerste hamburgers 1 koop de beste ingrediënten Er is niets mis mee om gewoon een avond in de week hamburgers te eten. Kies een hamburger gemaakt van goed en niet te vet vlees. Het broodje gebakken door de bakker en vers gesneden groente ertussen. Met een lekkere
Lees meer