Zelf taugé kweken is heel leuk om te doen. Van een paar mungbonen maak je een potje vol met verse taugé. Het is echt een werk je van niets en smaakt zoveel lekkerder. Al is het alleen maar omdat het uit je eigen keuken komt. Spoel de mungbonen met koud water. Giet het vocht op een zeef af. Doe ze in een potje en dek het af met een stukje doek en een elastiekje. Herhaal dit 3 x per dag en doe die circa 5 dagen. Bewaar de pot op een donkere plek (bij mij staan ze bij de borden in la, kom ik het iedere maaltijd tegen). Je ziet vanzelf wanneer de taugé klaar is. En proef gewoon iedere dag, taugé kun je rauw eten. Voor je het weet heb je een potje vol. Genoeg om als bijgerecht te serveren. Even een fijngesnipperde ui aan fruiten, taugé toevoegen en op smaak brengen met zout, beetje gembersiroop en zoete ketjap. De mungbonen koop je bij de natuurwinkel. Maak ook eens heerlijke pad thai noedels met verse taugé, klik hier voor het recept.
Door Corona culinair in quarantaine
Tja… Daar zitten we dan met z’n allen in hetzelfde schuitje. Niet met z’n allen echt bij elkaar natuurlijk, maar wel met z’n allen min of meer in thuisisolatie om zo toch het Coronavirus te proberen in te dammen. En zeker culinair gezien in quarantaine. Een boodschap doen mag nog en ommetje maken ook, maar
Lees meerSalade - 100 recepten voor eenvoudige salades en dressings
Salade recepten schrijven is een heel dankbaar onderwerp door de frisse kleuren ziet het er in beeld altijd mooi uit. Salades zijn meer dan groene blaadjes sla, daar begint het nieuwe kookboek van Janneke Philippi mee. Een nieuw seizoen, nieuwe inspiratie en een nieuw boek. Dit is precies wat je nodig hebt na de donkere wintermaanden. Door
Lees meerFoodies kookboek - 100 beste gerechten uit foodies
Eens even googlen op zoek naar Foodies of foodies. Op het kookboek wordt het met een kleine f geschreven in plaats van een F. Helemaal mee eens! Door deze speurtocht kom ik op de site van foodies. Heel leuk, overzichtelijk en inspirerend! https://www.foodiesmagazine.nl/. Ter ere van het 100ste nummer heeft foodies een bundeling gemaakt van
Lees meer