Cuisine: Indiaas

8 september 2024

Bloemkoolkerriesoep met hazelnoten

Deze geurige bloemkoolkerriesoep met hazelnoten is snel en makkelijk te maken.  De gehakte hazelnoten zorgen niet alleen voor smaak maar maken deze soep ook heel geschikt als chique voorgerecht.

Lees meer
Hoofdgerecht - 26 september 2023

Kikkererwtencurry met zoete aardappel en spinazie

Een etentje in een indiaas restaurant inspireerde tot het maken van dit vegetarische recept.

Lees meer
Bijgerecht - 7 oktober 2021

Perenchutney

Voor deze chutney zijn harde peren nodig. Rijpe peren bevatten meer sap. Dat sap verdund het kookvocht waardoor het minder stroperig kan worden. Bovendien worden stukjes rijpe peer snel moes, terwijl harde peer hun structuur behoudt. Chutney is heerlijk bij pittige gerechten zoals curries. Ook is een lepeltje lekker door jus van bijvoorbeeld kip, wild of gehaktballetjes. Het is lekker bij een kaasplateau, bij paté en leuk als cadeautje. Bijgerecht voor 3 - 4 potten

Lees meer
27 januari 2017

Indian wrap met chutney

Laat je niet afschrikken door de grote hoeveelheid ingrediënten. Als je alle ingrediënten goed klaar zet, win je tijd. Zeker als je het recept even van te voren leest, kun je de specerijen al bij elkaar doen, etc. Zowel de champignon-vulling als de chutney kunnen een dag van te voren gemaakt worden. Mocht koriander niet je favoriete kruid zijn, vervang het dan door platte peterselie of doe half half.

Lees meer