Soep

Bloemkoolsoep met vadouvan kruiden

Soep

Bloemkoolsoep met vadouvan kruiden

Op mijn reis door Namibië at ik een eenvoudige, doch smakelijke bloemkoolsoep.

De chef was zo vriendelijk het recept met mij te delen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven/grill voor op 200 C.
  2. Verdeel de stukken bloemkool in een ruime ovenschaal, bestrijk/drizzel met de olijfolie, bestrooi met de vadouvan kruiden en rooster in 20 – 30 min tot gaar/goudbruin. Keer halverwege.
  3. Doe de stukken geroosterde bloemkool over in een passende pan en voeg 750 ml groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten pruttelen.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of blender.
  5. Breng eventueel op smaak met peper en zout en bestrooi met Salad Topper Garlic & Chilli.

Bloemkoolsoep met vadouvan kruiden

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer