Vegetarisch

Hartige paddenstoelentaart

Vegetarisch

Hartige paddenstoelentaart

Deze heerlijke hartige paddenstoelentaart is perfect voor een dagje minder vlees. Een winterse salade van appel, winterpostelein en basilicum. De basilicum had ik nog staan, niet heel winters, wel een verrassende smaakmaker in de salade. Deze umamirijke taart is  een alleskunner op het menu, lunch, borrelsnack, een tussendoortje of mee in je lunchtrommel, het kan allemaal. De taart is zowel koud als warm lekker.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een springvorm van 26 cm. doorsnede met bakpapier.
  3. Bekleed de vorm met bladerdeeg, maak een opstaande rand van 5 cm. Verdeel het overgebleven deeg als tweede laag tegen de zijkant voor een mooie dikke rand.
  4. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de prei aan zonder te kleuren. Voeg de fijngesneden paddenstoelen toe en bak samen in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
  5. Laat de paddenstoelen iets afkoelen. Roer de eidooier erdoor en vervolgens de slagroom. Verdeel de paddenstoelen over de taartbodem. Strooi de kaas eroverheen.
  6. Plaats de taart in het midden van de oven. Bak 25 minuten. Haal de taart uit de oven, verwijder de springvorm en plaats de taart voor 20 minuten terug in de oven. Draai de temperatuur terug naar 180 graden.

Hartige paddenstoelentaart

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer