Blog

Nieuwe timeline: mindset op groen!

Nieuwe time line, mindset op groen. Letterlijk met veel groene groentes het jaar beginnen voor nieuwe energie.

Blog

Nieuwe timeline: mindset op groen!

Nieuwe time line, mindset op groen. Letterlijk met veel groene groentes het jaar beginnen voor nieuwe energie.

Nieuwe timeline: mindset op groen!

Nieuwe timeline: mindset op groen!

Even resetten na een bijzonder, maar te hectisch 2020!  Voor mij moet 2021 echt anders. Daarom zette ik begin dit jaar mijn mindset bewust op groen. Nieuwe timeline: mindset op groen! Letterlijk! Ik stop mijn koelkast elke dag weer vol met lekker veel groene groenten. In mijn hoofd staat het licht weer op groen voor werk, samenwerken en vooral ook voor ‘bij mezelf blijven’. Ook mijn lijf geeft weer groen licht! Voor veel bewegen, buiten zijn en wandelen. Zo voel ik me vast snel weer fit.

Nieuwe timeline

Het is tijd om in een nieuwe timeline te stappen. Daarom ben ik om te beginnen maar eens naar een een osteopaat gegaan. Dat was echt een harde reset en een eye-opener! Ik had niet in gaten dat dit zo nodig was en zo pijnlijk kon zijn. In de auto terug naar huis borrelde de ene na de andere gedachte op en begon ik vorm te geven aan deze nieuwe timeline. Op nummer 1 staat daarbij: goed voor mezelf zorgen!

Nieuwe energie

Dat betekent dat ik nieuwe energie in mezelf moet stoppen. Groene groenten, rauwe groenten, lekkere salades en rustig eten. In de natuurwinkel pakte ik heel intuïtief juist die producten die mijn lichaam het hardst nodig heeft. Het grote aanbod aan vooral groene groenten inspireerde mij: verse winterpostelein, sprouts, bleekselderij en stevige broccoli. Ook kocht ik ‘ultra gezonde’ havermoutkoeken, crackers met lijnzaad en ander zaden en pitten. En bruine bonen en paddenstoelen als – plantaardige! – eiwitbron om mijn lijf weer power te geven.

Een mandje boordenvol gezonde energie

Uiteindelijk had ik mijn mandje zonder er al te veel bij na te denken vol gestouwd met alleen maar producten die mijn lijf en hoofd nodig hadden:

  • Sprouts: jonge kiemgroente vol goede voedingstoffen die ze zelf nodig hebben om te groeien: koolhydraten, eiwitten , vitamines en mineralen.
  • Tuinkers (zelf gekweekt): zit vol vitamine C.
  • Broccoli: rijk aan anti-oxidanten, goed voor een gezonde darmflora en houdt je hersenen in topconditie.
  • Gedroogde bruine bonen: voor chili sin carne – zonder vlees dus! – en zelfgemaakte hummus.
  • Portobello’s en andere paddenstoelen: verbeteren je weerstand en zijn rijk aan eiwitten en vezels.
  • Knolselderij en bleekselderij: zijn vocht afdrijvend en helpen zo mee gifstoffen af te voeren. En leveren veel vitamines.
  • Avocado’s: gewoon een superfood boordenvol gezonde vette, vitamines en mineralen en helpt  ‘happy hormonen’ aan te maken
  • Baby-spinazie: bevat veel vitamines en – heel fijn! – een stofje dat het verouderingsproces tegengaat.

Nog meer energie & power

En het helpt, ik voeg daad bij woord. Elke dag weer! Ik begin de dag heel duurzaam met een koude (korte) douche en ga hierdoor ultrascherp de dag door. ‘Dry january’ was opeens een fluitje van een cent. Waarschijnlijk ook doordat ik in 2020, na die maand niet drinken, het hele jaar door gewoon minder alcohol dronk. En om echt lekker te slapen en dus fit op te staan, drink ik geen koffie meer na 17.00. Op naar een mooi, ambitieus jaar vol positieve gedachten!

©Yolanda van der Jagt  

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *