Hoofdgerecht

Cantharellen met aardappelgnocchi en salie

Hoofdgerecht

Cantharellen met aardappelgnocchi en salie

Ik ben gek op paddenstoelen. In het bos in Frankrijk, waarin mijn huis staat, is het meestal een luilekkerland in deze tijd van het jaar. Zo jammer dat er vanwege de veel te droge nazomer zo weinig zijn. Moet ik naar de winkel om mijn paddenstoelenmaaltje bij elkaar te scharrelen. Maar het is dus wel gelukt om daar cantharellen vinden. Heerlijk met de lekker luchtige aardappelgnocchi waarvoor je het recept van Yolanda kunt gebruiken dat je in ons archief kunt vinden (de halve hoeveelheid is voor 2 personen voldoende). Je kunt aardappelgnocchi ook kant en klaar kopen. Mijn cantharellen waren trouwens best vuil, dus heb ik ze, tegen alle regels in, in een bak water schoongemaakt. Daarna heb ik ze een paar uur in een vergiet laten uitlekken zodat al het vocht dat ze snel hadden opgezogen er weer uit kon lekken.

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

bereidingstijd ca. 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de cantharellen schoon houd kleine heel, snijd grote doormidden of in vieren.
  2. Pel, halveer en snijd de uien in reepjes. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de salie grof.
  3. Zet een voor ¾ met water gevulde pan op het vuur en breng aan de kook.
  4. Verwarm ondertussen in een koekenpan een scheutje olie met een klont boter. Bak hierin als de boter is gesmolten de ui met de knoflook op een laag vuur 3 minuten. Zet het vuur hoog. Voeg de cantharellen toe en bak ze 3-4 minuten mee. Voeg de salie, een snufje peper en wat zout toe en bak 1 minuut mee.
  5. Doe wat zout in het kokende water, voeg de gnocchi in 3 porties toe en schep ze als ze boven komen drijven, uit het water in een vergiet en kook dan de volgende portie.
  6. Verdeel de gnocchi over 2-3 hete borden en schep de Cantharellen erover. Bestrooi met extra peper.
  7. Schaaf of rasp er aan tafel eventueel wat Parmezaanse kaas over. ®José van Mil

Cantharellen met aardappelgnocchi en salie

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer