Blog

Veggielover, jij ook al?

Veggielover, jij ook al? I love veggies! En dat maakt mij een ‘veggielover’. Iedereen die mij kent weet dat ik graag recepten ontwikkel met groente. Dat wil niet zeggen dat ik als ‘veggielover’ geen vis of vlees eet. Wel merk ik naar mate ik ouder wordt steeds vaker plantaardig wil eet. We weten allemaal dat

Blog

Veggielover, jij ook al?

Veggielover, jij ook al? I love veggies! En dat maakt mij een ‘veggielover’. Iedereen die mij kent weet dat ik graag recepten ontwikkel met groente. Dat wil niet zeggen dat ik als ‘veggielover’ geen vis of vlees eet. Wel merk ik naar mate ik ouder wordt steeds vaker plantaardig wil eet. We weten allemaal dat

Veggielover, jij ook al?

Veggielover, jij ook al?

I love veggies! En dat maakt mij een ‘veggielover’. Iedereen die mij kent weet dat ik graag recepten ontwikkel met groente. Dat wil niet zeggen dat ik als ‘veggielover’ geen vis of vlees eet. Wel merk ik naar mate ik ouder wordt steeds vaker plantaardig wil eet. We weten allemaal dat het belangrijk is om meer groente te eten. Door alleen groente te eten bij de hoofdmaaltijd komen we niet aan voldoende groente. Eigenlijk is heel makkelijk om meer groente de hele dag door te eten. Als je deze ‘mindset’ heb ontdekt is het simpel om iedere dag toe te passen. Met een beetje vooruitdenken en plannen kost het je geen moeite. Hoe kun jij groente een hoofdrol geven? Je kunt simpel weg natuurlijk anders gaan eten. Door veganistisch of vegetarisch te eten gaat dit heel snel. Voor sommige mensen is dit een stap te ver, dat snap ik. Zeker met een gezin is dit lastig. Hieronder lees hoe je op 7 eet-momenten meer groenten aan je menu kunt toevoegen. Groente maakt mooier! Je zult snel ervaren dat je fitter en gezonder voelt.

Groente aan het ontbijt toevoegen, hoe zo niet?

– (boekweit)pannenkoekjes met geraspte courgette (kan ook in het weekend, of voor te bereiden)

– gestoofde uien, tomaat en komijn (kun je goed de avond ervoor maken) met gebakken ei

– labne; hartige yoghurt met komkommer en kerstomaatjes

Groente 10 uurtje – tuurlijk!

– maak een bakje met rauwkost klaar, het is heel simpel. Gewoon klaar zetten helpt om het ook echt te eten.

– rijst- of speltcracker met avocadospread en koriander

– wortelcake, courgette muffin of courgette cake met walnoten

Groente tijdens de lunch; so easy

– een gepureerde groentesoep is vullend, goed voor glutenvrije of koolhydraatarme lunch

– voeg een toef salade of alfafa aan je sandwich toe

– geraspte tomaten op geroosterd brood met knoflook en olijfolie

Groentesnack je gewoon om 15.00

– smoothie met extra groente zoals spinazie, veldsla of winterpostelein

– knapperige zeewiersalade – wakame met sesamzaadjes

– dikke plakken komkommer met hummus en sesamzaadjes

Groente stilt de eerste trek rond 17.00

geroosterde knolselderijfrietjes met remouladesaus

geroosterde boerenkoolchips

cracker met groentespread; tuinbonen, guacemole of broccolispread met tuinkruiden

Groente diner

eet groente plus groente, bij elke maaltijd nog een extra beetje groente serveren

– bloemkoolpizza bodem met tomatensaus, gegrilde groente en rucola

– serveer iedere dag een groene salade of groentesalade bij het diner

Groente ook heerlijk in je dessert 

– ‘good old’ pompoentaart

chocolade bietentaart

avocado chocolade mousse

Mijn extra groentetip; neem een abonnement op een maaltijdbox en kies hier de vegetarische of vegan optie. Je zult verrast staan hoe makkelijk het is en voor variatie op tafel zorgt. En voor de liefhebbers kun je een stukje vis of vlees erbij serveren.

 

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *