Rode bieten met rucola en mosterddressing
Rode bieten met rucola en mosterddressing

Rode bieten met rucola en mosterddressing

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken      

september 23, 2016

Ik koop nooit kant-en-klaar gekookte bieten! Ik vind ze niet lekker en heb ook geen idee hoelang die dingen al in de winkel liggen. Bieten koken kost wat tijd maar als je eenmaal zelf gekookte bieten hebt geproefd wil je echt niets anders meer. Heb je nog ergens een snelkookpan staan? Haal hem dan maar tevoorschijn want die zijn echt superhandig voor het koken van bieten. In 30 minuten zijn ze dan gaar! Deze rode bietensalade met rucola en mosterddressing smaakt heerlijk bij een stukje op de huid gebakken vis. Een recept voor een recept van op de huid gebakken zeebaars vind je hier.

Voor 4 personen

Voorbereidingstijd: ca. 60 minuten (kooktijd bieten)
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten

700 g ongekookte (zomer)bieten

2 el grove mosterd

2 ½ el olijfolie

2 el citroensap

1 tl honing

2 kleine uitjes, in dunne partjes

75 g rucola

½ bakje tuinkers

Bereidingswijze

1Kook de bieten in ca. 60 minuten gaar (heb je een hogedrukpan, dan kan het sneller. Zie tip). Klop een dressing van de mosterd, de olijfolie, het citroensap, de honing en versgemalen peper en zout naar smaak. Schep de uipartjes erdoor en laat de dressing minimaal 30 minuten staan.

2Laat de bieten afkoelen tot lauwwarm en ontvel ze. Snijd de bieten in partjes.

3Verdeel de rucola over een schaal, leg de bietenpartjes erop. Roer de dressing goed door en lepel hem over de bieten en de rucola. Knip de tuinkers in toefjes boven de salade. Lekker bij op de huid gebakken vis.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.