Bijgerecht

Rode bieten met rucola en mosterddressing

Bijgerecht

Rode bieten met rucola en mosterddressing

Ik koop nooit kant-en-klaar gekookte bieten! Ik vind ze niet lekker en heb ook geen idee hoelang die dingen al in de winkel liggen. Bieten koken kost wat tijd maar als je eenmaal zelf gekookte bieten hebt geproefd wil je echt niets anders meer. Heb je nog ergens een snelkookpan staan? Haal hem dan maar tevoorschijn want die zijn echt superhandig voor het koken van bieten. In 30 minuten zijn ze dan gaar! Deze rode bietensalade met rucola en mosterddressing smaakt heerlijk bij een stukje op de huid gebakken vis. Een recept voor een recept van op de huid gebakken zeebaars vind je hier.

Voor 4 personen

Voorbereidingstijd: ca. 60 minuten (kooktijd bieten)
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de bieten in ca. 60 minuten gaar (heb je een hogedrukpan, dan kan het sneller. Zie tip). Klop een dressing van de mosterd, de olijfolie, het citroensap, de honing en versgemalen peper en zout naar smaak. Schep de uipartjes erdoor en laat de dressing minimaal 30 minuten staan.
  2. Laat de bieten afkoelen tot lauwwarm en ontvel ze. Snijd de bieten in partjes.
  3. Verdeel de rucola over een schaal, leg de bietenpartjes erop. Roer de dressing goed door en lepel hem over de bieten en de rucola. Knip de tuinkers in toefjes boven de salade. Lekker bij op de huid gebakken vis.

Rode bieten met rucola en mosterddressing

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer