Blog

Zon, zomer, Zeeuwse mosselen!

De zon schijnt, het is zomer dan is niets zo lekker dan Zeeuwse mosselen. Zilt, super gezond en snel klaar.

Blog

Zon, zomer, Zeeuwse mosselen!

De zon schijnt, het is zomer dan is niets zo lekker dan Zeeuwse mosselen. Zilt, super gezond en snel klaar.

Zon, zomer, Zeeuwse mosselen!

De zon schijnt, het is zomer dan is niets zo lekker dan Zeeuwse mosselen. Zilt, super gezond en snel klaar. En het is vooral heel gezellig om met elkaar te eten. De nieuwe oogst is sinds begin juli weer verkrijgbaar. De Zeeuwse mosselkwekers zijn zeer te spreken over de kwaliteit. De oorzaak is wat wrang, er zijn minder mosselen dit jaar dus meer dan genoeg voedsel voor minder mosselen..

Super eenvoudig

Een pan mosselen staat binnen 10 minuten op tafel. Koop geen kant en klare groente, want daar zit wortel in en dat doet de zilte smaak teniet. De grote mosseleters in België en Zeeland snappen niets van deze gewoonte. Koop een ui, bleekselderij en bladpeterselie. Spoel de mosselen af, doe ze in een ruime pan met dunne bodem. Zorg dat de pan snel goed heet wordt. Doe ruim versgemalen peper en de gesneden groenten erover. Laat vocht drie keer op komen en weer zakken door de deksel op te lichten. De mosselen zijn klaar als ze openstaan. Eet met brood en een friszuur sausje op basis van mayonaise, mosterd en citroen.

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *