De zon schijnt, het is zomer dan is niets zo lekker dan Zeeuwse mosselen. Zilt, super gezond en snel klaar. En het is vooral heel gezellig om met elkaar te eten. De nieuwe oogst is sinds begin juli weer verkrijgbaar. De Zeeuwse mosselkwekers zijn zeer te spreken over de kwaliteit. De oorzaak is wat wrang, er zijn minder mosselen dit jaar dus meer dan genoeg voedsel voor minder mosselen..
Super eenvoudig
Een pan mosselen staat binnen 10 minuten op tafel. Koop geen kant en klare groente, want daar zit wortel in en dat doet de zilte smaak teniet. De grote mosseleters in België en Zeeland snappen niets van deze gewoonte. Koop een ui, bleekselderij en bladpeterselie. Spoel de mosselen af, doe ze in een ruime pan met dunne bodem. Zorg dat de pan snel goed heet wordt. Doe ruim versgemalen peper en de gesneden groenten erover. Laat vocht drie keer op komen en weer zakken door de deksel op te lichten. De mosselen zijn klaar als ze openstaan. Eet met brood en een friszuur sausje op basis van mayonaise, mosterd en citroen.