Hoofdgerecht

Spaghetti met mosselsaus

Hoofdgerecht

Spaghetti met mosselsaus

Het mosselseizoen is in volle gang en loopt door tot in april. Voorlopig kunnen we nog regelmatig mosselen eten: heerlijk! Gelukkig staat er genoeg informatie en lekkere receptuur op onze site. Dit mosselrecept kun je als voorgerecht serveren voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen. Er is één nadeel aan het gerecht. De kleur is niet geweldig. Los dat probleempje op door het gerecht op een spannend bord te serveren of gebruik inktvisinkt*. Maar ook met een zwart gerecht is de kleur van je servies belangrijk. Ik heb wat gekookte mosselen bewaard en die als garnering gebruikt.

Bereidingswijze

  1. Was indien nodig de mosselen en laat uitlekken. Verhit een stevige pan op middel vuur tot heet. Doe de mosselen in de pan (ja, het sist) en voeg 125 ml water toe. Doe het deksel op de pan en kook de mosselen, zo af en toe schuddend, in ca. 4 minuten open. Verwijder het mosselvlees uit de schelp, leg ze op een stuk keukenpapier en dep ze droog. Gooi de schelpen weg.
  2. Breng de wijn in een kleine steelpan aan de kook en laat in ca. 3 minuten tot de helft inkoken. Giet de wijn in een hoge maatbeker van ca. een halve liter en voeg mosselvlees, mosterd en een kleine theelepel zout toe. Meng met de staafmixer tot een saus. Voeg de eierdooiers en eventueel de inktvisinkt toe en meng erdoor.
  3. Bak de broodkruim in de boter tot goudbruin en zet apart. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Droog de pasta-pan, verhit er 2 eetlepels olijfolie in en bak de knoflook al roerend goudbruin. Zet het vuur laag en schep de pasta met een keukentang in de pan. Voeg de mosselsaus toe en meng goed door elkaar. Voeg eventueel wat kookvocht (beetje bij beetje) toe om de saus goed te verdelen. De eierdooiers stollen waardoor de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met wat peper. Schep in de borden en garneer met de broodkruim en eventueel met wat achtergehouden mosselen.
  4. * een aantal viswinkels, zoals Schmidt Zeevis, verkoopt inktvisinkt.

Spaghetti met mosselsaus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer