Tag: eieren

Ontbijt - 5 december 2019

Ontbijt uit de oven

Lees ook de die ik geschreven heb over het leuke en lekkere boek van Ajda Mehmet.

Lees meer
Brunch - 23 december 2016

Gebakken paprika met ei en bieslook

Tip: je kunt ook ringen puntpaprika bakken met een kwarteleitje. Leuk voor de paasdagen.

Lees meer
8 september 2016

Wentelteefjes met knoflook, amandelen & nazomer fruit

Het is leuk en lekker om ingrediënten anders te gebruiken dan we gewend zijn. Rode peper in een verder klassieke chocoladesaus, saffraan als toevoeging aan een traditionele banketbakkersroom of knoflook in de wentelteefjes van mijn oma, zoals ik hier heb gedaan. Ik ben benieuwd hoe ze dat zou hebben gevonden… vast wel leuk, zeker spannend en hoogst waarschijnlijk heel lekker, want dat is het! De smaak van de “gerecht-vreemde” ingrediënten moet natuurlijk wel goed passen en aansluiten bij de smaak van het gerecht. Maar experimenteren is altijd interessant en kan hele fijne resultaten opleveren. In het geval van de zoetige wentelteefjes past knoflook die van nature ook zoet is prachtig. De bramen, blauwe bessen en frambozen die ik er heb bijgedaan geven een heerlijk fris accent en je zou er ook best een bolletje ijs bij kunnen scheppen. Ontbijt of nagerecht voor 4 personen Bereidingstijd ca. 15 minuten

Lees meer
Nagerecht - 22 april 2016

Warme wentelteefjes van Friese krentenmik

Wentelteefjes maak je lekker van een restje oud brood, suikerbrood of Friese krentenmik. Het is ook typisch zo'n gerecht dat je maakt voor je kinderen in het weekend voor ontbijt of op de woensdagmiddag. Wentelteefjes hebben iets feestelijks en zijn een goede manier om restjes te verwerken. En als kinderen lastige melk drinkers zijn dan krijgen ze zo ook nog iets melk binnen. Met ahornsiroop, honing of kaneelsuiker gaan deze warme wentelteefjes er in als koek.

Lees meer