Blog

Blog – 9 februari 2017

7 tips om meer smaak in je gerecht te krijgen

Tegenwoordig wordt er zoveel toegevoegd aan producten dat de unieke smaak van het product naar de achtergrond verdwijnt. Hoog tijd om producten die nu op het schap in de supermarkt of bij de bedrijfscatering in het koelvak liggen onder de loop te nemen. Door met de juiste ingrediënten, kwaliteit en aandacht te koken heb je

Lees meer
Blog – 9 februari 2017

Gebruik jij de app van Questionmark al?

Het idee werd in 2013 door Greenpeace als ‘droomproject’ ingediend bij de Nationale Postcode Loterij. Met de 7,5 miljoen die Questionmark kreeg werd een app ontwikkeld. Hiermee wil Questionmark de consument bewust maken hoe een product gemaakt wordt. Deze gratis app geeft door het scannen van het product informatie over wat het productieproces doet het

Lees meer
Boekrecensies – 6 februari 2017

Het Wildplukkookboek

Heel trendy: het in het wild oogsten van eetbare bloemen, bladeren, naalden, stengels, wortels en sap van planten. Honderden planten. Professionele wildplukker Edwin Florès schreef er een boek over (Het grote wildplukboek). Zijn tweede boek is inmiddels uit, Het Wildplukkookboek. Daarin presenteert Florès per maand van tien favoriete pluksels uit het bewuste jaargetijde twee recepten.

Lees meer
Keuken & zo – 5 februari 2017

Aardbeien frozenyoghurt

Van bevroren diepvriesfruit maak je in 5 minuten een aardbeien frozenyoghurt. Je maakt het met kant en klaar bevroren fruit of je vriest zelf bijvoorbeeld doosjes blauwe bessen, bramen of frambozen direct na aankoop in. Aardbeien kan je ook goed invriezen, maak ze wel eerst schoon. Doe 250 gram aardbeien en 125 g frambozen in

Lees meer
Basisbereidingen – 31 januari 2017

Rucola pesto

Rucola pesto is een variant op de klassieke basilicumpesto. Je kunt ook een mix van beide maken. Home made; het is zo gemaakt en heerlijk. Je weet wat er in gaat en daardoor smaakt het zoooo lekker en puur. Met een keukenmachine is deze pesto zo gemaakt. Heb je de tijd en wil je het

Lees meer
Blog – 31 januari 2017

It’s all about the knife

Lekker koken is niet alleen de juiste ingrediënten inkopen en de lekkerste recepten koken. Als je in de keuken fijn aan het werk wilt zijn, zorg dan ook voor goede spullen om mee te werken. Pannen met een dikke bodem, goede koekenpannen, grote snijplanken, flexibele spatels en scherpe messen. Messen zijn zo belangrijk om plezierig te kunnen

Lees meer
Blog – 30 januari 2017

De natuur als supermarkt

Wildplukken – het oogsten van je maal uit de natuur – begint een rage te worden. Het klinkt romantisch. Maar naar de armoe van vroeger willen we natuurlijk niet terug en voor onze gezondheid hebben we de apotheek en drogisterij. Dus waarom die zucht om in het groen te scharrelen? Laten we het erop houden

Lees meer
Keuken & zo – 26 januari 2017

Plantaardige meringue

    Van een restje bruine bonen vocht maak je eenvoudig een plantaardige meringue. ook geschikt voor mensen die een ei-tolerantie hebben. Bekijk hier de video en klik hier voor het recept  

Lees meer
Keuken & zo – 24 januari 2017

Krokant gebakken tofu

Krokant gebakken tofu is heel eenvoudig. Strooi er een beetje maizena overheen voor het bakken. Dep de tofu met een stukje keukenpapier droog. Brokkel of snijd de tofu in kleine stukjes. Bestrooi met maizena, zout en peper. Verhit plantaardige olie in een koekenpan en bak de tofu in enkele minuten op hoog vuur goudbruin en

Lees meer
Keuken & zo – 20 januari 2017

Avocado krullen

Avocado krullen maak je eenvoudig met en kaasschaaf. Je schilt de avocado helemaal of voor de helft. De pit blijft zitten en je schaaft er eenvoudig en snel krullen vanaf. Handig voor in een wrap of voor over een salade.

Lees meer
Blog – 20 januari 2017

de grote Kleyn – culinair compendium

Wat een feest! Dit superdikke en prachtig blauwe boek hoort op de keukentafel van elke smulpaap en kookliefhebber. Zodat je het elk verloren momentje kunt openslaan om je heerlijk te verliezen in de veelheid aan culinaire wetenswaardigheden. Een compendium is volgens de Dikke van Dale in mijn kast ‘een samenvattend handboek waarin de hoofdlijnen en

Lees meer
Restaurant recensies – 20 januari 2017

Restaurant HOOG VUUR

HOOG VUUR in Amersfoort is mijn restaurant! Industrieel en toch ook huiselijk. Een beetje jaren vijftig en toch ook modern. Gezellig en vooral ook heerlijk warm. Daar zorgen de drie immense op hout gestookte ovens voor. Die houden niet alleen de tot restaurant omgetoverde hoge fabriekshal van de oude Prodentfabriek in Amersfoort aangenaam warm, ze

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer