We hebben een primeur! De eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen van 2017 zijn op zee geoogst. Deze lokale en zuivere vorm van bio landbouw zorgt voor heerlijke mosselen. Mosselen uit Zeeland zijn 100% natuurlijk. Ze hangen aan grote trossen in het water en komen niet op de bodem. Koop nu bij de visboer een bak mosselen. Omdenken; fast food +. Een pan mosselen staat binnen 10 minuten op tafel. Serveer er een knapperige salade en een desem stokbrood bij. Kijk hier voor een super snelle maaltijd en inspiratie voor recepten.
Walnoten: tijd om ze te rapen!
Walnoten: tijd om ze te rapen! Deze zomer in Frankrijk stond onze eigen walnotenboom er zo mooi bij. Voor het eerst boordenvol groene noten in de dop. We hebben die boom daar zo’n 15 jaar geleden als jonge stek geplant. Die stek, een zaailing, groeide traag maar gestaag uit tot een volwassen boom. Met de
Lees meerHeerlijke versmarkt in Kroatie
Een culinaire trip naar Kroatië heeft me weer veel geleerd. Mijn ‘all time favorite’ … de markt. Er is een heerlijke versmarkt in Kroatië, wij waren in Split op versmarkt met groente en vis. Als ik op vakantie ben ga ik in ieder land op zoek naar een markt, hier wordt ik heel blij van.
Lees meerWest Zaanse carpaccio
Begin juli 2022 namen wij van ‘uitdekeukenvan8’ een kijkje op de boerderij van Beka vlees . Heerlijk om daar de koeien met hun kalveren in de weide te zien grazen. Els en Annigje vertelden ons uitgebreid over het land en hun liefdevolle aandacht voor de beesten. Dat proef je echt terug in de kwaliteit en
Lees meer