Blog

LEAFS, wat een heerlijk boek!

Ik ben zo blij met LEAFS, het prachtige kookboek van Carola de Kanter. Carola is gek op lekker eten en kan verrukkelijk koken. Ze gaat intelligent om met smaken die ze harmonieus combineert, zodat ze elkaar aanvullen en subtiel versterken. Ingrediënten die van nature umami bevatten zijn belangrijk in de receptuur. Umami is de 5e

Blog

LEAFS, wat een heerlijk boek!

Ik ben zo blij met LEAFS, het prachtige kookboek van Carola de Kanter. Carola is gek op lekker eten en kan verrukkelijk koken. Ze gaat intelligent om met smaken die ze harmonieus combineert, zodat ze elkaar aanvullen en subtiel versterken. Ingrediënten die van nature umami bevatten zijn belangrijk in de receptuur. Umami is de 5e

LEAFS, wat een heerlijk boek!

Ik ben zo blij met LEAFS, het prachtige kookboek van Carola de Kanter. Carola is gek op lekker eten en kan verrukkelijk koken. Ze gaat intelligent om met smaken die ze harmonieus combineert, zodat ze elkaar aanvullen en subtiel versterken. Ingrediënten die van nature umami bevatten zijn belangrijk in de receptuur. Umami is de 5e smaak naast zoet, zout, zuur en bitter en versterkt andere smaken als het ware. De moestuin en boomgaard rond het kookatelier van Carola (waar ze o.a. kooklessen geeft) zijn haar lust en haar leven. Tuinieren maakt haar gelukkig. Van het plannen, lekker met haar handen in de aarde wroeten en zaaien, het tot volle rijpheid laten komen van het spul tot het koken. Heerlijk die groenten, kruiden, eetbare bloemen en het fruit die ze op het beste moment kan oogsten: rijp, vers en vol van smaak. Ze vormen de basis voor LEAFS waarin de gerechten allemaal vegetarisch zijn. Maar ze gebruikt natuurlijk ook allerlei spannende ingrediënten die ze in de toko of op de markt vindt. De foto’s is het boek, van Mitchell van Voorbergen, zijn een lust voor het oog. Zowel de food shots (om van te watertanden), als alle sublieme beelden die hij maakte in de tuin en boomgaard zijn prachtig. Ook de vormgeving is heel mooi. Om een gerecht te kiezen uit het boek om op onze site te zetten is niet makkelijk. Zoete aardappel met kruidenkaas en zwart sesamzaad; onion melt op warme pita’s; risotto van kasha, look en notencrumble; bouillon van spinazie met een tuintje van groene groenten… het is allemaal zo intrigerend en lekker. Omdat het, nu ik dit schrijf voorjaar is en om te proosten op dit prachtig boek van een prachtige vrouw ga ik voor de mojito van vlierbloesemsiroop. Cheers Carola, dank je wel voor zoveel lekkers! Klik hier voor het recept!

Carola: “Dit is een alcoholvrije cocktail die er prachtig uitziet en zo lekker is dat je ervan blijft drinken. Ik serveer de cocktail graag voorafgaand aan een kookles en dat is altijd een succes. Mooi in een glazen schenkkan of een leuke fles.”

Auteur

José van Mil

Over de auteur

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *